AKTIVITER OG PROSJEKT PÅ
BORGUND DYREKLUBB

DYREVENN PÅ FREDAGER (ikke høstsemester)

AKTIV LØRDAG (gratis)

FAMILIEHELG (gratis)

MORGENFORING OG UTSLIPP AV HESTER

BARNERIDNING

FORPASSER/FORRYTTER

FERIEAKTIVITET

DYREKLUBBSØNDAG

Vi gjør oppmerksom på at all deltakelse skjer på eget ansvar og egen risiko. Borgund Dyreklubb frasier seg alt ansvar for skader på deltakere og deres utstyr. 

Covid-19: Alle skal ha det trygt og godt på gården, vi følger FHI sine smittevernregler og har utarbeidet egne smittevernrutiner for Borgund Dyreklubb med bl. a. tilpasset åpningstider ifht aktivitet/gruppe, overflatevask på utsatte steder (f. eks. dørhåndtak og ponnistall) flere ganger om dagen, begrenset antall personer i ponnistallen, ingen adgang for besøkende til stallen (alle dyr er ute), antibac ved inngangen, barnevennlige plakater som minner på avstand og god håndhygiene, egne rutiner for aktiviteter og tiltaksplasser. 

DYREVENN PÅ FREDAGER

Du elsker dyr og vil ta ansvar for stell og foring av ett dyr eller en dyregruppe på Borgund Dyreklubb? Eller du står på venteliste til medlemsaktivitet/kveldsgruppe og har lyst til å starte med en gang? Da kan "DYREVENN" være noe for deg. 
Følgene dyr på gården trenger en dyrevenn som kommer hver fredag mellom kl. 16 - 18 til stell, foring og kos:

 • Kaniner Brunen, Svarten og Nonstop (fullbooket)
 • Chinchilla (fullbooket)

 • Fugler (fullbooket) 

 • Høner, Ender og duer - ledig 

 • Geiter Bambi og Bella - ledig 

 • Griser Peggy og Elias (fullbooket)

 • Sauer Rebekka og Andrea (fullbooket) 

Barn under 10 år må ha med en voksen til foring og stell på fredager. Det blir opplæring og dyrevenner jobber selvstendig med sine dyr og oppgaver. Dersom dyrevennen ikke kan komme på en fredag, så tar vi på Dyreklubben stell og foring :-)

Kontingent Dyrevenn: 100 kr pr. dyr / dyregruppe pr. måned

Sikre deg plassen og send en epost med ønsket dyr/dyregruppe til dyreklubben@alesund.kommune.no 

AKTIV LØRDAG

 • Lørdager kl. 10 - 12 
 • Lær om dyr på gården
 • Fôring og stell av dyr 
 • Kos med dyr
 • Aktivitet i smågruppe 
 • Gratis aktivitet 

Vi har 8 plasser per gruppe for barn i alderen 8-13 år. Barn i alderen 8 og 9 år, og barn med spesielle behov må ha med en voksen. Å delta på aktivitet skjer på eget ansvar. Frivillige veiledere hjelper deltakerne med gjennomføring av oppgaver.
Aktivitet krever påmelding!

For datoer og bindende påmelding: https://www.friskus.com 

FAMILIEHELG -
AKTIV PÅ GÅRDEN

På utvalgte lørdager og søndager kl. 10.00 tilbyr vi aktivitet for hele familien. Kom og bli med på foring av griser, høner, sauer, kaniner, chinchilla, fugler, vakter og katter. Vaske og skrubbe matskåler og vannflasker, lage mat, fyll på nytt vann, stappe på høyloftet og kose med dyra. 
Vi har plass til 2 familier (inntil 5 personer pr. familie) per arrangement og hver familie må ha med seg minst en voksen. Å delta på aktivitet skjer på eget ansvar. Frivillige ungdommer fra Borgund Dyreklubb veileder og hjelper deltakerne med gjennomføring av oppgaver. Gratis aktivitet, men krever påmelding! For datoer og bindende påmelding: https://www.friskus.com

MORGENFORING OG UTSLIPP AV HESTER 

Morgenforing av hester kl. 8.30 - 10.15: Møtt opp tidlig og bli med på morgenforing og utslipp av våre hester. Vi skal også gi frokost til geiter Bambi og Bella og stappe høy på høyloftet. Aktivitet for barn fra 8 år. På utvalgte dager i høst, vinter og vår. Pris: 150 kr Billetter må kjøpes på forhånd på https://tikkio.com -> Morgenforing 

BARNERIDNING

på utvalgte dager - se tikkio.com -> Ridning på Borgund Dyreklubb 

På utvalgte dager tilbyr vi barneridning på Dyreklubbens ridebane. Å hilse på hest, kose litt med hesten og ta bilde er inkludert i ridebilletten. Gode minner for store og små :-) Pris: fra 65 kr. 

Etter avtale tilbyr vi gjerne leieturer med hest i nærområde/Borgundgavlen. Pris: fra 250 kr. For mer informasjon send oss en epost: dyreklubben@alesund.kommune.no  

Vi følger FHI sine smittevernregler og har utarbeidet gode rutiner for ridning. Billetter må kjøpes på forhånd: https://tikkio.com/ -> Ridning på Borgund Dyreklubb. 

Barn må møte opp til avtalt/bestilt tidspunkt med en voksen som kan hjelpe rytteren til å komme opp på hesten. Deltakere må ha med egen ride- eller sykkelhjelm. Det er ønskelig at ryttere bruker egne hansker til ridning. Vi kan dessverre ikke refundere eller flytte kjøpte billetter. 

FORPASSER/FORRYTTER

Alle våre hester i stallen har egne forpassere/hestepassere og/eller forryttere. Mange ønsker seg egen hest, men det er veldig stort ansvar. Som forpasser/forrytter har du mulighet til å prøve deg på forpliktelser og arbeid på samme måten en eller flere faste dager i uken, uansett vær ;-) Oppgaver som forpasser er bl. a.

 • møkke og sjekke paddocken og boks
 • vaske vannbøtte og drikkedispenser og fyll på nytt vann
 • stappe på høyloftet, lage grøt
 • pusse utstyr 
 • stelle og leie hesten etter avtale
 • være hesten sin venn, snakk med hesten og kos dere 

Som forrytter kommer i tillegg til oppgavene ovenfor: stelle og ri hesten. Pris: fra 300 kr pr. måned (en dag pr. uke). Ta kontakt med oss for mer informasjon: dyreklubben@alesund.kommune.no 

FERIEAKTIVITET

Uke 25, 26, 31 og 32 SOMMERSKOLE for elever 4.-7.trinn 

Sommerferieaktivitet for barn fra 8 år i uke 33 (16.08.-20.08.21) 

I skoleferie (høst-, vinter- og sommerferie) tilbyr vi flotte feriedager på Borgund Dyreklubb. Barna er i smågrupper, aktiviteter starter kl. 10.00 med en god morgen og bli kjent runde. På formiddagen blir det læring om dyr, stell og foring av dyr og kos med dyr. Aktiviteter etter lunsj varierer fra dag til dag, tilpasset til gruppe og været: lage akvariet, rebusløp og quiz, kreativworkshop, historiefortelling i høyet, aktiviteter på ridebane, tur i nærområde, fiske, bading, bål og pinnebrød, fri lek mm. Spennende og kjekke feriedager i lag med nye venner. Feriedager på gården avslutter kl. 14.00 (kl. 14.30 med hesteopplegg). Barna må ha med seg klær etter vær, vanntette sko uansett vær, badetøy ved fint vær, solkrem, en god matpakke og drikkeflaske. Pris: 250 kr pr. dag uten ridning og 350 kr pr. dag med ridning og hestekos inkl. snacks/frukt/is. Sikre deg plassen her: https://tikkio.com -> Ferieaktivitet

Uke 33

Mandag 16.08.21 kl. 10-14.30 Sommerferieaktivitet med ridning og hestekos    

Tirsdag 17.08.21 kl. 10-14 Sommerferieaktivitet uten ridning 

Torsdag 18.08.21 kl. 10-14.30 Sommerferieaktivitet med ridning og hestekos 

Fredag 19.08.21 kl. 10-14 Sommerferieaktivitet uten ridning  

Vi følger FHI sine smittevernregler! NB: Begrenset antall plasser. Vi gjør oppmerksom på at all deltakelse skjer på eget ansvar og egen risiko. Borgund Dyreklubb frasier seg alt ansvar for skader på deltakere og deres utstyr. 

DYREKLUBBSØNDAG

På utvalgte søndager åpner vi gården litt mer enn vanlig. Hils på grisene Elias og Peggy, geitene Bambi og Bella og resten av dyrene som tasser rundt på tunet og kjøp deg noe godt i kiosken. Prøv deg på høydehopp eller  hesteskokasting. Finner du krabbe i fjøra? Billetter kjøpes på https://tikkio.com
For datoer se «hva skjer» og følg med på facebook. 
I tillegg til aktiviteter ovenfor tilbyr Dyreklubben:

 • gårdsbesøk for barnehager og skoleklasser 
 • opplegg for foreninger og bedrifter f. eks. sommeravslutning, temadag
 • tiltaksplasser/alternativ opplæring for skoleelever 
 • språkpraksis for minoritetsspråklige voksne i samarbeid med Ålesund Voksenopplæring
 • arbeidspraksis/arbeidstrening i samarbeid med NAV, BRISK og andre